Wednesday, March 16, 2011

ALKISAH~


p/s: ni adalah ak copy n paste dri FB....pergh ! klau la dpt hsbnd y btol2 mnghrgai kn bgs....n leyh trime istri dgn cre y baik...alhmdllah~
Ini cerita aku.. Aku (bukan nama sebenar) baru je kawin, ngan pilihan mak aku. Aku tak penah kenal pon dia (bukan nama sebenar gak). Tapi mak punye pasal kan, aku terpaksa follow je la. Arghh, nyesal aku kawin..


Kalau dulu masa belom kawin, ikut suka aku je nak tido kol brape, nak bangun kol brape. Pastu kadang2 sampai tengah hari tido, sampai terlepas kuliah.. haha. Tade orang marah pon. Lecturer pon tak marah.


Tapi skarang, nak tido lewat sikit je ade orang sound. "Jom la bang tido...". Pastu kalau tak bangun Subuh memang kena cubit peha la aku ni. Kesian kena buli..


Kalau dulu masa belom kawin, ikut suka aku je nak makan kol brape, nak makan ape.

Boleh makan best2, sebab beli kat kedai.. Tapi skarang, huhu.. Macam budak kecik je, kena ikut jadual makan! Dah la kadang2 dia masak masin la, pahit la..

Pastu kadang2 dia bagi aku makan sayor je bebanyak. Tak makan kang kecik hati lak, pastu tulis kat status facebook dia. Arghh, nyesal aku kawin..

Kalau dulu masa belom kawin, ikut suka aku je nak shopping bile, kat mane, nak beli ape.. Kira berbelanja tanpa waswas la. Tu yang shopping kejap je melayang 2 3 ratos skelip mata. Hohoho.. Tapi skarang, nak pegi shopping je, dia dah siap2 ngan list barang nak beli. Tade dalam list, tak leh amik!! Dah la berejam-jam pusing.. Leceh tol la orang pompuan nih. Muka dia takyah citer la, memang ceria je kalau masok shopping mall. Aku je yang muka tensen. Arghh, nyesal aku kawin...

Kalau dulu masa belom kawin, rambut aku ni macam2 pesen la bleh buat.. Ala Korea bleh, ala Carles Puyol (Kapten Barcelona) pon bleh buat, tade orang sound. Tapi skarang, panjang sket je kene sound.. panjang sket je kene sound.. Dia kata x hensem la, x kemas la.. Tak potong kang dia tanak ironkan baju aku lak. Haisshh.


Ade satu hari tu, masa makan kat JUSCO, ade la sorang awek comel melintas depan kitorang. Aku pon terpandang awek tu tanpa niat (ikutkan tak berdosa la kan?..) ADEH!! Terus kena cubit peha aku dari bawah meja. Cemburu buta lak bini aku (mentang-mentang la aku hensem..). Ape lagi, menjerit la aku kat situ.




Maunye tak kuat, satu foodcourt tengok kitorang, termasuk awek tadi.. Arghh first time kot rasa malu giler camtu. Rasanye muka aku lagi merah dari sos cili atas meja. Sakit wooo bini aku cubit. Huhu.. Kesian la kat bakal anak-anak kami nanti. Haha..


Tapi yang bestnya, skarang aku dah xyah basuh baju, iron baju sendiri.. Sume dah ready made. Hehe. Bab-bab iron baju ni memang aku x berapa sket. Kalau dulu masa belom kawin, skali iron baju, sebulan aku pakai. Haha. Malas basuh sebab tanak iron lagi! (Oppss kantoi..). Pastu baju2 bergelimpangan atas katil. Aku memang suka tido atas kain baju ni (padahal malas kemas). Skarang... hehehe.


Lagi yang best, time aku demam ke, x sihat ke, rasa diri ni cam dihargai je.. Yela, kira ade orang take care la. Totalcare!! Hehehe.. Kalau masa belom kawin dulu pepandai la bawak diri kalau demam. Huhu, sadis3..


Pastu kan, skarang kehidupan aku kira tersusun la.. Maklum la dah ade 'PA'.. Kalau banding ngan dulu, hmm.. x produktif sangat la kehidupan aku. Sekali-sekali dia kejut aku bangun solat malam, kadang-kadang dia tegur kalau aku lama tak baca Quran.. Hmm sejuk hatiku. Maklum le kita ni bukan malaikat, iman turun naik. Jadi kena ade yang tolong ingatkan. Ini la pentingnya cari isteri yang solehah!

Terima kasih kerana marah kalau abang tido lambat
Boleh la abang bangun awal-awal pagi
Then kita solat Subuh sama-sama..

Tapi kalu abang tak bangun g
ayang cubit je pehe abang
abang xkan murka..
Lagi abang sayang ade la..

Terima kasih kerana jaga makan minum abang
Tengok skarang abang da nak gemok d
Takde la kurus je macam mula2 kawin dulu..
Ke memang nak abang jadi gemuk ni?
Ayang takut orang lain berkenan kat abang ek
Jangan bimbang atau ragu okeh
Cintaku hanya eksklusif untukmu sayang..
Buat isteriku yang comel dan tercinta
Terima kasih kerana tolong iron baju abang
Sebab abang memang allergic sket bab iron2 baju

Jangan risau la nanti abang potong rambut..

Skarang abang dah tak selekeh macam dul
Rambut da kemas, baju da kemas
Hidup terurus,
amal pon terjaga, badan pon berisi juge

Argghh, nyesal aku kawin LAMBAT!!

**>>>Ya Allah semoga engkau menganugerahkan daku suami yg soleh yg dapat mebimbingku ke jalan redhaMU..Amin ya Rabb A'lamin

Monday, March 7, 2011

ICN 2011 lagi...datang lagi~;-)

pic ak ngah sengal! benci ak tgk mke ak mse nih!!!
peacock !!!! shomeyl gile kan ?? pndai geng yogeetha buat ! sgt cantek!
me n my twin....even ak gemok dri die but she's nice tw! baik sgt2....nakal skit jeeee
my scandal! aaauuuwww! hahahaha..kwn baikku..veanu BEBOLA nme die....
kiut kn pp die??? heheheh....
kmi 3sekawan...
ak, clarine n die...
kami kn 1MALAYSIA!
anney n tanggechi!! ohohhohooh....we r siblings!!!!
\
my partner...miss Sharmili Arul~we r informal EMCEE
yes!! dgn MR.MALAYSIA..siva !!!! siva rajan ! he's adorable!

Tuesday, March 1, 2011

hasil nukilan ak & milik ak~


 ni abg Lanun Q bagi....n tlg edit ckit ske!!!


 haaa..ni kami d kedai mkn n ak try amik sendri tok prtme kali ! mnjadi !hhuuhhuhu..ske2x!


di pantai LABUAN....dpn UMSKAL....sgt2 indah~


depan beach cafe in LABUAN.....jari ak y gebu beb ! hahahaahaha

Yang SmaRt jeW!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget
There was an error in this gadget

ShoutMix chat widget