Sunday, December 25, 2011

exam DATANG lagi.....!

wah ! ak cm makin rajin lak dgn BLOG ni...hahahaha...ni nk gtaw....kali ni sal exam...muahahahahha...lani tengah study weak....eh study WEEK......so bile strt stdy week adlh strt utk ak kenal erti BELAJAR...hohoho...lagi pn thn akhir kn?? so kne btol2 strggle la beb !


TADAAAAAAA!!!!!!


inilah meja ku y SEMAK nak mampus bile time blajo!!! pndai x jgak ! hahahaahahah


bile da xd keje...bnda ni r ak wt...hohohoho....lipat2x buku...koyak2x buku...rebus2x buku..telan2x buku....
br r pndai beb !
kompem 4flat !! yehaaaaaaaaaaa

ni la senarai subject ak nk exam.....klu ak taw sape y ARRANGE jadual ak ni...
mmg ak nk cium dahi die !!!
sb CANTIK cre susun JADUAL kami nih !!

9/1/2012: Money & International Capital Market (9am-12pm)
11/1/2012: International & Offshore Banking (9am-12pm)
12/1/2012: Interntaional Financial Risk & Management (9am-12pm
Information Technology for Banking Management (2pm-5pm)
13/1/2012: Islamic Financial Institution Market (9am-12pm)
16/1/2012: Business Communication
17/1/2012: Business Law
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
7.35pm: FLIGHT dri KK-KL.....
hahahahahahaah......terbaik !!!!!!!!!

*sape y wt JADUAL ni mmg ak akn cium die PUAS2x !!!!!!!huh!

tadaaa...muke wktu tension !!

ni la muke ak klu tension ! n pling xleyh blah ak akn startr bcakap dgn Mr.BOBBY ak klu gile ak datang !
so kwn2x...tlg berhati2x klu nk berkwan dgn...
.
.
.
.
.
.
NURALWANI DIANA BT MD NOR ni k????

*mcam ad plak y bce blog ak ni..PERASAN lah ko ramona !

Saturday, December 24, 2011

SELAMAT PENGANTIN BARU kekandaku syg.....

entry kali ni sal abg ak a.k.a kazen ku abg cik...y slame ni mnjage ak d LABUAN ni....y mnjge ak stiap kali ak ad prob...y sntiase call ak diibaratkan seperti abg kandung ku....Alhamdulillah...akhirnya kau mnjdi milik ssorang bang....akhrnye kau bergelar SUAMI kepada sang ISTERI yang bernama
  AYU


bang...terima kasih jage wani bang..trima kasih krn didik wani di LABUAN ni sprti adik kandung...trima kasih krn snggup datang dri TUDM utk pastikan adik awak ni sihat...(walaupun da taw tngok bdn pn mmg SIHAT)....n trima kasih bang skali lagi sb jage wani dri bnd2x y -ve....wani syg abg ketat2x.....abg taw x....bile abg amik berat n slalu call tnye kabar...rse rapat sgt hbgan kkluargaan kite....n even abg long wani rapat dlu tp bile dgn abg cik, wani lagi slesa...sb abg acik ad sedkit GILA...heheheh...i LOIKE..n terima kasih bang sudi kenal dgn kawan2x wani macam PUTERI NAQIAH, VEANU VILOOLA, CLARINE LEONG LI LI, ROSNAZIRA, MULIANA, HIDAYATI, n RAINAH.....skurang2xnya abg taw dgn sape wani kluar slame ni..wani xnakal kn bang?? wani budak baik...cume kadang2x wani manje dgn abg lebeh skit sb wani nk perhatian mcm perhatiannye seorang abg pd adik...heee...lagipn abg cik kn xd adik pmpuan....jd mmg wani a ltlle bit manje skit ngn abg...n thnx bang kdg2x blnaje wani McD, KFC n mamam n topup sgale bagai...mcm2x ag...heehehe...i LOIKE>...lpas ni abg da xd kt sni.... ;=(
sape y nk jage wani bang??? spe y nk tnye kbr wani lagi? spe y nk tgk2x kn wani lg?? spe y usik wani lagi pas ni bang?? hmm....abg da posting ke KUANTAN pas ni....n abg tgglkan wani kt LABUAN ni sorang2x....da xd org y kacau2x wani bile trserempak kt bndar....da xd org y nk hntr LEMANG n RENDANG bile abg wt sume 2...hmmm..wani rndu......abg.................jge kak ayu elok2x taw..jgn nakal2x pas kwen...da xd mse nk nakal2x lagi da...abg kne fcus pd akak n life baru abg....no more tackle ank dare org lagi taw....dun noty2x.....ye....,Lot Of LOVE bang....

 SELAMAT PENGANTIN BARU
HAFIZUL & AYU

.
*nukilan hati dari ADINDA mu y sedih krn kau tgglkan ak d LABUAN sorang2x....LOVE u bang !!!!!

Friday, December 23, 2011

TAHNIAH !!!

kepada diriku....kerana berjaya mengALONEkan diri sekali lagi.....tahniah cik mona...akhirnyeee...hmmm....xtaw nk ckp ap da....y blh ckp 1 je...xd jodoh...hahahah....hmm....muke je nampak ceria...tp dlm hati...Ya Allah....Allah je taw....8thn......mmg susah....mmg sukar nk lupekan...kali ni srius n xd lagi perkataan COUPLE...mngkin dsbbkan masing2x bz n xblh fcus pd psangan satu sme lain lagi...ad jodoh...ad la...skang ak btol2x kene focus pd mtlamat hidup ak.....abiskan degree n keje.....n mke sure ak kne btol2x struggle kali ni....kekalkan pointer n klu leyh naikkan ke tahap dean list...if dapat la..hohoho...n ak kne ubah persepsi org pd ak....if xcantik xpe..y pnting kpale otak leyh pakai smpai ke thp y tggi ! yeargghh..betol kate ma....bia kite xd rupe...tp ilmu 2 y pnting...sgt2x pnting...ma...akak pegang kate2x ma..bia xd rupe...tp bia org kagum n respect dgn kite....akak akn buktikan ma...n ckp sal kerjaya.....3tempat dlm list skang...Kuwait Finance House, Standard Charted and Kuala Lumpur Convention Centre...da call Standard Charted...n jwpn...POSITIF !!!! hehehe..i LIKE....syg ko standrd chrted !!!n dlm proses usha KFH n KLCC.....yehaaa.....tp sir samsul kate Bank Rakyat ok n ad provide elaun...tp...huh.....jauh kot klu bank rakyat area ak ni.....xpe la..msuk je la lam list nt....hohoho....lpas je ak da dpt LI kt sne...ak nk apply position dirctly kt sne....ak xnk fkir da...then lpas ckup 2thn ak kje..i.Allah nak smbung masters....ak nk jd org y btol2x leyh jd hrapan family....ad sb knp ak nk jd cm 2....hmmm.....ak nk buktikan pd org y pernah pandang rendah kt ak trutamanya dri INTERNAL part....ak akn buktikan....even xd rupa...even xcntek...even ak slalu dhina....ak akn buktikan.....hahaha..i HATE tears....!!! hhmm..stiap kali fkirkan diri ak y slalu dhina, mse tulah y akn trun airmate ak ni...Ya Allah..kuatkan la haty hamba-Mu ini Ya Allah...xpe2x......Allah ad....ak taw Allah akn bntu umat-Nya.....ak xkn sskali lupakan Allah....Alhamdllah...maaaa.....akak rndu ma.....akak rndu nsht ma....akak rndu sgt2x kt ma....


*p/s: hmmm....entry ak mmg sedih sgale bagai...tp muke ak tetap rock !!! hahahahaah

Saturday, December 17, 2011

wahhh...lmenye ak xwt entry baru...walaweyh........last updated mse mule brbaik dgn Mr.S ! yehaa....i really LOVE him....tetapi pesanan ku pd kwn2........jgn sskali rse DESPERATE dgn psngn...sb bukan je die y rse ANNOYING kt u ol....tp org y berada dsekililing korang  tgk cre korang pn rse bnd y same......huh ! bg pndpt ak r...

nah ! ni die 10strategi or care utk org y dlm keadaan terDESAK utk TACKLE psngn dorang...hahaahha


10 strategi atau cara yang sering orang gunakan semasa berada di dalam keadaan terdesak atau desperate untuk memenangi hati pasangan mereka.

1. Pertama adalah berjanji (reassurance). I dah berubah, tak ‘control’ lagi macam dulu. Tak sanggup nak ada skandal lagi. Percayalah”, dan sebagainya. Tujuannya untuk menagih simpati dan kepercayaan (yang memang dah goyah). Sure gagal!

2. Strategi kedua adalah mengucapkan I cinta pada u (insert: nada anda sendiri) dengan terus menerus. Sure gagal!

3. Strategi ketiga adalah berharap (berlainan dengan berdoa, ingat : doa + usaha yang betul = hasil). Inilah yang dikatakan wishful thinking. Kalau nak memancing, carilah tempat yang ada ikan. Ikan tidak akan muncul jika anda memancing di kolam hiasan yang tiada ikan tidak kira harapan anda setinggi gunung pun. Sure gagal!

4. Strategi keempat adalah menggunakan pertengkaran (perdebatan?), reasoning dan seumpamanya. Tujuannya untuk mengubah perasaan dan perbuatan pasangan. Sure gagal!

5. Strategi keempat sering kita lihat dalam drama atau di kolej/tempat kerja. Merekrut penyokong untuk menyebelahi kita. Sampai meluah di page facebook mak bapak pasangan pun ada. Sure gagal!

6. Strategi kelima adalah menjadi pelakon terbaik sebagai seorang yang depress. Makan tak lalu, air mata tidak putus-putus dan bila bosan, buat posting di facebook untuk menunjukkan kepada kawan-kawan ,Akulah insan paling malang di dunia. Ingat nak mendapat simpati, tapi menjauhkan si dia lagi adalah. Sure gagal!

7. Strategi ketujuh adalah menggunakan senjata semulajadi iaitu anak-anak. Ini sama seperti strategi no. 5, umpama boomerang yang akan menghantuk kepala sendiri. Sure gagal!

8. Strategi kelapan adalah melakukan perkara yang biasa kita lakukan : menyalahkan orang (blaming). Seorang pakar psikologi pernah berkata,  Intipati untuk ketidakpuasan hati boleh disimpulkan oleh satu ayat : menyalahkan orang lain“. Sure gagal!

9. Strategi kesembilan : Pessimism. Kita sering cenderung menjadi pessimist,Aku takkan berjaya. Kau tak kenal isteri aku, dia jenis yang degil. Dia takkan mengubah keputusannya. Takkan berubah?? . Dulu dia cakap nak sayang kau selamanya tapi sekarang nak berpindah ke rumah lain pulak. Dia memang telah mengubah keputusannya. Sure gagal!

10. Exaggeration atau melakukan sesuatu dengan terlampau lebih atau terlampau kurang dari keadaan asal. Boleh dikaitkan dengan strategi menyalahkan orang lain juga. Memang dia sahaja yang paling malang di dunia ini. Ramai lagi pembaca Seni Selamatkan Cinta mengalami situasi yang lebih sukar.

Strategi seperti di atas menunjukkan kita ni manusia biasa. Itulah yang semulajadi, tak sempat nak berfikir dengan mendalam. Bak kata pemikir strategi perang zaman dahulu, Sun Tzu, ” If ignorant both of your enemy and yourself, you are certain to be in peril.” (translate sendiri ye  ).





Yang SmaRt jeW!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget
There was an error in this gadget

ShoutMix chat widget